Inovativní vzdělávání
a poradenství
0

Naučte se jednat s lidmi

Naučte se jednat s lidmi

Autor: Jarmila Slavatová Datum: 08.07. 2020 Kategorie: Blog

Položíme-li si otázku "Jak úspěšně jednat s lidmi"? bude odpověď na ni složitá. Každý si totiž představuje úspěch v jednání s druhými jinak.

Položíme-li si otázku "Jak úspěšně jednat s lidmi"? bude odpověď na ni složitá. Každý si totiž představuje úspěch v jednání s druhými jinak. Obchodník asi bude chtít získat kontrakt, výhodné podmínky a podobně. Jiný člověk hledá cestu, jak si někoho získat, naklonit, ale také ho třeba trochu ošidit, něco mu něco namluvit. Často chceme přesvědčit lidi o své pravdě, myšlence a získat jejich podporu. Takže klíčem k dobré odpovědi je identifikovat si svůj cíl. Co my považujeme za úspěch v jednání.

Na kurzu Jak úspěšně jednat s lidmi - lepší sebepoznání a poznání druhých se zaměřujeme na podstatu lidského chování, vnímání sebe a druhých lidí. Cílem je umění udělat dobrý první dojem, vytvořit příznivou atmosféru pro jednání, navázat a podporovat dobré vztahy s druhými lidmi. Dozvíte ledacos o druhých, ale hodně i o sobě a určitě to využijete nejen v pracovním, ale i v soukromém životě.

Velmi důležitou a zajímavou kapitolou je vztah k sobě samému, pěstování vlastního sebevědomí, důvěry ve své schopnosti a dovednosti. To nás posiluje nejen v našich ambicích, ale právě také v jistém klidném chování k druhým. Se zdravým sebevědomím si nepotřebujeme nic dokazovat na úkor druhých, naopak pro ně můžeme být jistotou a oporou. A s takovými lidmi jednáme pak rádi, jsme k nim otevření, vážíme si jich a důvěřujeme jim. Je něco lepšího pro základ úspěšného jednání s druhými?

Podle mojí zkušenosti je velmi zajímavá poslední část kurzu, kde se věnujeme typologie lidí, jejich temperamentu a osobnostního zaměření. Hledáme cesty, jak se tomu určitému typu přizpůsobit ve svém chováni, aby jednání bylo pro nás oba přínosné. Každý jsme originál a naše jinakost se může krásně doplňovat nebo být zdrojem konfliktů. Je to také na nás? A v tom bychom Vám rádi trochu pomohli.

 

Kategorie

Štítky


Sdílet

Esc
Oblíbené kurzy
Naposledy navštívené